fbpx

Доставка

Доставка

Доставка

1. Безплатна доставка:

Поръчки на стойност над 350.00лв. ще бъдат с безплатна доставка за клиентите. Поръчките с безплатна доставка ще бъдат доставяни чрез куриерска фирма по желание на Продавача и до офис на определената куриерска фирма, като това ще бъде допълнително упоменато на клиента.

2. Цена и заплащане на доставката:

Поръчки на стойност под 350лв. ще бъдат с платена доставка за клиентите, стойността на доставката зависи от теглото и обема на поръчаните стоки и е индивидуално определена. Стойността на куриерската услуга ще бъде допълнително и предварително упомената и/или обявена на клиента, особено ако той предварително заяви за това. Стойността на доставката при поръчки под 350лв. може да бъде и фиксирана (напр.: 7.99лв или друга), като това отново ще бъде допълнително обявено на клиента или посочено на сайта преди извършването на поръчката.

Стойността на доставката се заплаща заедно със сумата на поръчката, като нейната стойност се добавя към стойността на наложения платеж.

Доставката на поръчаните стоки се извършва с куриерска фирма „Еконт“ до адрес или офис, посочен от клиента.
Доставката може да бъде извършена и с куриерска фирма „Спиди“, но това трябва да бъде допълнително и конкретно упоменато от клиента. Поръчаните стоки могат да бъдат взети и лично от място от гр.Карлово или гр.Пловдив.

3. Срок на доставка:

Стараем се в спазването на максимално кратки срокове за доставка, като в повечето случаи поръчката ще бъде доставена още на следващия работен ден. Възможно е понякога поръчки да бъдат обработени на следващия работен ден.

В случай, че населеното място, в което желаете да получите стоката, не се обслужва всеки ден, е възможно да се удължи срока за доставка или да я получите с друг куриер.


4. Допълнителна информация:

Срокът за изпълнение на поръчка е 1-5 работни дни ( в зависимост от наличността в склада) с изключение на поръчките, направени след 16 часа в работни дни, събота, неделя, почивни и празнични дни, където срокът може да е по-дълъг. Пратките се доставят според работното време на куриерската фирма. Някои населени места може да се обслужват от куриера по предварително фиксиран от него график. Възможни са изключения при специални поръчки, когато срокът за доставка може да бъде по-дълъг от 5 работни дни.

Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати (ако все още не са заплатени) поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офис на куриера до поискване от потребителя. Portokali.bg или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефон или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

В случай, че не може да изпълни поръчката, тъй като продуктът не е в наличност, Portokali.bg ще информира клиента за тази ситуация.

Поръчаната стока ще бъде подобаващо опакована, заедно с придружаващите я документи. Имате възможност да отворите пратката и прегледате пратката, преди да платите на куриера. Трябва да проверите съдържанието на пратката за съответствия на стоката със заявката, когато получавате пратката. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.

Правила и условия, следствие т.6. от настоящите „Общи условия“ на уебсайта, относно доставка на поръчани стоки и/или услуги:

6.1. Продавачът се задължава да доставя поръчаните и купени Стоки чрез куриерска фирма на адрес, посочен от Купувача или в офис на куриерска фирма, в зависимост от избора на Клиента.
6.2. Продавачът ще осигури подходящото опаковане на Стоките и изпращането на съпътстващите документи. Ако по някаква случайност в колета не се съдържа необходим към поръчания продукт документ, то моля да се свържете с нас и ние ще Ви го осигурим възможно най-бързо.
6.3. Продавачът ще извършва доставката на Стоките и предоставянето на Услугите само на територията на България.
6.4. Клиентът няма право на каквото и да е обезщетение в случай, че датата, на която е било обявено от Продавача, че ще достави Стоката или ще извърши Услугата не е спазена.
6.5. Приемо-предавателният протокол служи за документиране на фактическото приемане и предаване на стоки, което в някои случаи се извършва в различен момент от момента на плащане или издаването на фактура.
6.6. Цената на доставката се поема от Купувача спрямо използваната куриерска услуга във всички случаи, с изключение на изрично посочените, в които тя е безплатна.

6.7. При изпращане на пратката доставчикът (търговецът) включва задължително опция –преглед и тест при получаване на пратката от страна на клиента. При прегледа се установява, че:

  • Получените стоки отговарят по количество на поръчаните такива.
  • Получените стоки отговарят на изискваното качество и ненарушен външен вид.
  • С подписване на товарителницата от получателя се удостоверява и доказва, че са предадени поръчаните стоки, клиента ги е проверил и одобрил.
  • Ако клиента откаже да се възползва от опцията преглед и тест, но приеме пратката, стоката се смята за одобрена като съответстваща на изискванията.

6.8. Поръчки на стойност над 350лв. ще бъдат с безплатна доставка за клиентите. Поръчките с безплатна доставка ще бъдат доставяни чрез куриерска фирма по желание на Продавача, като това ще бъде допълнително упоменато на клиента.
6.9. Поръчки на стойност под 350лв. ще бъдат с платена доставка за клиентите, стойността на доставката зависи от теглото и обема на поръчаните стоки и е индивидуално определена. Стойността на куриерската услуга ще бъде допълнително и предварително упомената и/или обявена на клиента, особено ако той предварително заяви за това. Стойността на доставката при поръчки под 350лв. може да бъде и фиксирана (напр.: 7.99лв или друга), като това отново ще бъде допълнително обявено на клиента или посочено на сайта преди извършването на поръчката. Стойността на доставката се заплаща заедно със сумата на поръчката, като нейната стойност се добавя към стойността на наложения платеж.
6.10.Поръчки, доставяни чрез куриер, на стойност под 20лв (без цената за доставка) няма да бъдат обработвани и приемани. При взимане на стоките от място няма минимална стойност на поръчка.

6.11. Приемането на стоката в момента на доставка без забележки от Потребителя се счита за приета и одобрена.  Рекламации за повреди, причинени от транспортирането или други външни видими недостатъци, установени след като стоката е приета без забележки от Потребителя, ще се приемат за неоснователни и няма да бъдат удовлетворени.
6.12.Всички поръчки се потвърждават преди изпращането им по куриер. При невъзможност за потвърждение дължащо се на грешка в предоставените данни или друго, същите не се изпращат.

Тези условия са вместени тук за удобство на клиента.

Доставка
Доставка
Доставка
0
  • Минималната стойност за поръчка е 20.00 лв.
0
Количка
Количката е празна!